Kuivajää (hiilidioksidijää)

Kuivajää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista, joka kiinteytetään lumeksi ja puristetaan -78,5°asteiseksi kuivajääksi. Kuivajää on hajuton, mauton, myrkytön ja palamaton aine, joka sulaa haihtumalla. Valmistamme kuivajäätä Kokkolan hiilidioksiditehtaallamme, mistä kuivajäätä toimitetaan koko Suomeen.

Käyttökohteet

Sovitetyöt - Teollisuudessa kuivajäätä käytetään mm. nopeaan lämpötilan muutokseen eri materiaalien sovitetöissä.

Kuivajääpuhallusta käytetään sooda- ja hiekkapuhalluksen rinnalla. Kuivajääpuhallus on niihin verrattuna hellävaraisempi, mutta samalla tehokas ja erittäin siisti työmenetelmä. Kuivajää muuttuu puhalluksessa kaasumaiseen olomuotoon eikä siten aiheuta jälkisiivouskuluja. Kuivajääpuhalluksen etuna mm. desinfioiva vaikutus, poistaa pinnasta lian vaurioittamatta pintaa, poistaa mm. graffitit, homeen, musteen, maalit, liimat, pihkan, pinttymät, hajut sekä noen. Kuivajäällä voi puhdistaa myös sähkömoottorit, ja –kaapit, anturit sekä lasipinnat.

Jäähdytys (Elintarvikelisäaine E290), prosessiteollisuudessa jäähdytyksessä, catering jäähdytyksessä, sekä laboratorioiden näytekuljetuksissa. Elintarviketeollisuudessa ja terveydenhuollossa kuivajää on luonnollisena osana kylmäketjua. Erilaisia elintarvikkeita ja näytteitä kuljetetaan pakattuina kuivajäähän.

Kuivajään ominaisuudet

Kuivajää tehdään nestemäisestä hiilidioksidista, joka kiinteytetään lumeksi ja puristetaan kuivajääksi. Siksi se sulaa haihtumalla. Kuivajää on erittäin kylmää,
sen lämpötila on -78.5 °C.

Toimitusvaihtoehdot

 • 3 mm rakeena, pakkauskoot 10–360 kg
 • palana (125 x 210 x 25 mm, n. 1kg), pakkauskoot 15–500 kg

Turvallisuus

Kuivajään käyttö on turvallista, kunhan huomio muutaman seikan:

 • Kosketus voi aiheuttaa vakavan paleltuman, käytä aina suojakäsineitä.
 • Älä käytä kaasutiiviitä astioita
 • Säilytettävä ja kuljetettava hyvin tuuletetuissa tiloissa, vältä kaasun hengittämistä.
 • Tuotetta ei saa syödä, laittaa juomiin tai suoraan paljaalle iholle.

Lue tarkemmat käyttö- ja varo-ohjeet:

Kuivajään tilaus

Kuivajäätilaukset tehdään sähköpostiosoitteeseen tilaukset@woikoski.fi tai puhelimitse numeroon 040 166 2023.

Pyydämme teitä jättämään tilauksenne kaksi arkipäivää ennen haluttua toimitusta. Seuraavalle päivälle haluttujen pikatoimitusten tilaukset tulee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 10.00 mennessä. Pikatoimituksista joudumme perimään pikatoimituslisää 50€, alv. 0%. Huomioikaa että arkipyhät aiheuttavat poikkeavan kuljetusaikataulun toimituksissamme. Lisätietoa: http://www.woikoski.fi/arkipyhat

Tilausta tehdessäsi ilmoita:

 • Tilaatko kuivajäätä rakeena vai paloina
 • Kuinka paljon kuivajäätä tilaat
  (pakkauskoot: rakeena 10-360 kg, palana 15-500 kg)
 • Vastaanottajan nimi ja sähköpostiosoite
 • Toimitusosoite
 • Yhdyshenkilön nimi ja puhelinnumero toimitusosoitteessa
 • Laskutusosoite ja viite

Kuivajää toimitetaan kertakäyttöisissä styrox-astioissa (10 kg rakeena tai 15 kg paloina). Isommille erille on saatavina vuokralaatikoita. Käytämme pääsääntöisesti Postin rahtipalveluita toimituksissa. Kuivajään ominaisuuksista johtuen kuivajään haihtumista ei voi estää. Avaamatonkin paketti/laatikko kuivajäätä haihtuu 5–10 % painostaan/vrk.

Vuokralaatikon palautus

Laatikoiden palautuksesta suoraan tuotantolaitokselle on sovittava aina erikseen tilauspalvelun kanssa tilaukset@woikoski.fi tai 040 166 2023.  

Vuokralaatikon palautus tapahtuu tilaajan toimesta. Vuokralaskutus katkeaa sinä päivänä, kun luovutatte laatikon rahditusliikkeelle. Woikoski käyttää pääsääntöisesti Postin rahdituspalveluita. Palautuksen voi tilata numerosta 010-802825 tai sen voi tehdä osoitteessa www.posti.fi avoimella verkkolomakkeella https://minun.posti.fi/rahdin-kertatilaus-lomake?_ga=2.114003906.478379461.1541570315-1457087586.1525853172. Lähetyksen rahdin maksaa vastaanottaja.

 

Asiakasnumero: 312126
Vastaanottajan osoite:
Oy Woikoski Ab
Satamatullintie 8
67900 KOKKOLA