Usein kysyttyä

Kaasupullot

Miksi kaasupullot pitää katsastaa?

Kaasupullo tarkistetaan 10 vuoden välein, jotta se olisi mahdollisimman turvallinen käyttää. Pullot käyvät läpi yksityiskohtaisen tarkistuksen koeponnistuksineen. Seuraava katsastusaika merkitään tarralla pullon hartiaosaan.

 

Nestekaasu

Kuinka paljon nestekaasua saa säilyttää?

Asuinhuoneistossa, veneessä, matkailuautossa tai asuntovaunussa enintään 25 kg. Käytännössä se tarkoittaa kahta 11 kg:n pulloa.

Mistä tiedän paljonko kaasua on jäljellä?

Komposiittipullossa kaasun määrän näkee heti. Teräspullo pitää punnita. Kuoren taarapaino on merkitty pullon hartiaosaan ja kun sen vähentää pullon kokonaispainosta, jää jäljelle kaasun osuus.

Miksi nestekaasu haisee?

Koska nestekaasu on hajuton ja väritön kaasu, siihen on turvallisuuden vuoksi lisätty hajustetta (tetrahydrotiofeenia).

 

Kuivajää

Miten kuivajäätä tilataan?

Kuivajäätä voi tilata Woikosken tilauspalvelunumerosta tai jälleenmyyjiltä. Toimitusaika on 2-5 päivää, mutta toimituksesta voi sopia tilauksen yhteydessä tarkemmin. Meiltä saa tarvittaessa pientä korvausta vastaan styrox-laatikon, mutta jää voidaan pakata myös asiakkaan omaan astiaan.

Miten kauan kuivajää säilyy?

Avaamattomassa laatikossa kuivajää säilyy noin viikon. Parhaiten se säilyy styrox-laatikossa.

 

Elintarvikekaasut

Miksi elintarvikkeita pakataan suojakaasuun?

Ilman sisältämä happi saa aikaan tyypillisten elintarvikkeita pilaavien aerobisten mikrobien kasvun. Yleensä suojakaasuna käytettävät hiilidioksidin ja typen seokset pienentävät mikrobien kasvumahdollisuuksia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vain katkeamaton kylmäketju varmistaa laadun pysymisen haluttuna.