Gaalatunnelmissa Suomi 100 v ja Woikoski 135 v

Suomi 100 -vuotta, ja paljon mahtuu tähän 100 vuoteen, ylä- ja alamäkiä, mutta olihan Suomi olemassa ennen tätä 100 vuotta ja olihan Woikoski olemassa kauan ennen tätä, Woikoski oli jo kerennyt keski-ikään – 35 vuotiaaksi kun Suomi itsenäistyi. 35 vuotta kovaa työntekoa, uusien asioiden ja innovaatioiden kehittämistä  –  kuten kaasujen hapen, vedyn ja asetyleenin valmistaminen, jossa energia tuli omasta vesivoimalaitoksesta, sen ajan ehdoton edelläkävijä. 

Nyt – 135 vuoden jälkeen, ylä- ja alamäkien jälkeen, kun on eletty kolme sotaa, niin monta devalvaatiota ja lamaa, ettei niistä pysty pitämään lukua, vihamielisiä valloitusyrityksiä, hyviä ja huonoja päätöksiä, täydellinen suunnanmuutos 1979, vain jatkuva muutos on ollut meillä pysyvää.

Erilaiset katastrofit ovat aina olleet uuden ja paremman alku.

Olemme taas kerran voimakkaassa murroksessa ja jokainen Woikoskelainen joutuu tekemään tuplasti työtä, varsinainen perinteinen työ ja uuden Woikosken luominen.

Maailmakin on viimeisen 10 vuoden aikana eräiden arvioiden mukaan muuttunut enemmän kuin sitä edeltäneen 200 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että olemme muutosprosessissa, joka myös on meidän ”henkivakuutuksemme”.  

Isoista muutoksista huolimatta haluamme säilyttää eräitä asioita entisellään – meidän voimakkaan identiteettimme olla Woikoskelaisia. Meillä täytyy olla rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta tehdä asioita omalla tavallamme, ja määrätietoisuutta ja sitkeyttä viedä asiat loppuun.

Muistetaan: ”Tänään olemme parempia kuin eilen ja huomenna vielä parempia kuin tänään”.

 

Otteita Clas Palmbergin gaalapuheesta.

 

Sivut