Grillauskausi alkaa – muista nestekaasun turvallinen käyttö 

Grillikauden alkaessa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa nestekaasun turvallisesta käytöstä. Rasvapalon ja muiden onnettomuuksien välttämiseksi talvisäilössä ollut kaasugrilli kannattaa puhdistaa ja tarkistaa huolella ennen käyttöönottoa. 

 

Nestekaasun käyttö vaatii erityistä huolellisuutta, sillä se on erittäin tehokas ja helposti palamaan syttyvä polttoaine. Vuotava kaasu voi syttyessään aiheuttaa rajun tulipalon tai pahimmassa tapauksessa räjähdyksen. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää tarkistaa ja huoltaa kaasulaitteet säännöllisesti.

Ennen kaasugrillin käyttöönottoa, tarkista polttimien puhtaus, liitosten tiiviys sekä letkun kunto. Kaasuletku saattaa hapertua auringonvalossa ja siihen voi tulla pieniä halkeamia. Letkun kunnon voit tarkistaa taivuttamalla sitä mutkalle. Jos letkussa näkyy hiusmurtumia, se on syytä vaihtaa uuteen. Letkun liitoskohtien tiiviys pullon ja grillin välillä on hyvä varmistaa ennen grillin käyttöä sekä pullon vaihdon yhteydessä. Mikäli liitokset vuotavat, kiristä liitokset ja tee tarkistus uudelleen.

  

Grilliä käytettäessä sijoita kaasupullo grillin sivulle, jotta se ei kuumene liikaa ja varmista, ettei grillin läheisyydessä ole mitään syttyvää. Grillaamisen jälkeen muista sulkea kaasun tulo ensin pullon säätimestä, myös hätätilanteessa.

Lisää vinkkejä ja ohjeita saat Tukesin sivuilta: http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Nestekaasu/Grillikausi-alkaa--muista-turvallisuus-nestekaasun-kaytossa/

 

 

  • Woikosken Asiakastiedote 26.11.2019 – Siirrymme 1.1.2020 alkaen uuteen toiminnanohjausjärjestelmään. Kaikkien pakattujen kaasujen toimituksissamme on myynti- ja toimituskatko, jonka aikana inventoimme kaikki uuteen järjestelmään siirrettävät tuotteet ja pullot.
  • Kesä Woikoskella tarjosi oppia tulevaan 9.10.2019 – Emilia Lamponen ja Inka Brunner olivat molemmat kesätöissä Woikoskella vuonna 2019. Emilia työskenteli automuseolla ja Inka puolestaan logistiikkaoperaattorina.
  • Lapsi potilaana -tapahtuma 9.-10.10.2019 9.10.2019 – Woikoski Medical on mukana Lapsi potilaana –tapahtumassa Tampere-talolla 9.-10.10.2019.   
  • Muutoksia jälleenmyyntipisteissä 19.9.2019 – Toijalan Kiinteistöhuolto lopettaa Woikosken jälleenmyyjänä 30.8.2019. Jatkossa lähimmät jälleenmyyntipisteemme ovat:
  • Maailmaa ravisuttava heliumpula 21.5.2019 – Tällä hetkellä maailmaa ravisuttaa heliumpula, joka pahenee kesää kohti entisestään. 
  • ISO 9001 –sertifikaatti nyt koko Woikosken toiminnalla 9.5.2019 – Woikoski Feelingille sekä WHD hevospalvelukeskukselle myönnettiin ISO 9001 –laatusertifikaatti eilen. Sen myötä koko Woikoski on sertifioitu, Woikoski sai ISO 9001 laatusertifikaatin 2017.

Sivut