Uusi ilmakaasutehdas on käynnistetty Kokkolassa

Woikosken Kokkolan ilmakaasutehdas avattiin tammikuussa 2014

Perheyritys Woikosken 132-vuotisen historian suurin investointi, järjestyksessään yhdeksäs ilmakaasutehdas on käynnistetty Kokkolan Suurteollisuusalueella. Ilmakaasutehdas tuottaa kaasumaista ja nestemäistä happea, typpeä ja argonia teollisuudelle ja terveydenhuollolle. Investointi tukee yrityksen jatkuvuutta ja antaa mahdollisuuden kasvulle. Kokkolan alueen investointien kokonaismäärä on 35 M€, sisältäen ilmakaasutehtaan lisäksi vetytehtaan rakentamisen, joka valmistuu kesällä 2014.

Woikoski on toteuttanut mittavat investoinnit yhdessä rahoittajapankkien kanssa ilman valtion tukia ja avustuksia. Välilliset työllistämisvaikutukset mukaan lukien investoinnit luovat noin 15 uutta työpaikkaa. Investointiprojektien työllistävä vaikutus on kaikkiaan noin 200 miestyövuotta.

Ilmakaasutehdas on rakennettu nykyaikaisimmalla tekniikalla ja siinä on kiinnitetty erityistä huomiota sähkön käytön ja jäähdytystekniikan tehokkuuteen, prosessin mittaamiseen sekä lopputuotteiden korkeaan laatuun. Uuden tehtaan myötä Woikosken tuotantokapasiteetti moninkertaistuu ja se yhdistettynä nykyaikaisiin kuljetusratkaisuihin antaa selkeää lisäarvoa niin yhtiön nykyisille kuin tulevillekin asiakkaille.

Tehdas vuodessa tuotantovalmiuteen

Tehdas valmistui erittäin nopealla aikataululla, sillä tasan vuosi sitten 14.1.2013 Woikoski ilmoitti investointisuunnitelmistaan. Tehtaan koeajon yhteydessä tuotettiin happea ja typpeä 14 kuukautta ja 10 päivää tehtaan hankintasopimuksen allekirjoittamisesta. Nopean valmistumisen on mahdollistanut hyvä yhteistyö tehtaan päätoimittajien ja alihankkijoiden kanssa, Kokkolan Suurteollisuusalueen loistava infrastruktuuri sekä Kokkolan kaupungin yritysmyönteisyys.

Lehdistötiedote 14.1.2014

Sivut