Woikosken grillivinkit kesän 2017 grillikaudelle

Ota tästä talteen kesän maistuvimmat reseptit.

 

Yrittimarinadi lihalle, kalalle ja kasviksille

Tiesitkö, että saat pidettyä grillin puhtaampana kun teet marinadin yrteistä ja tipasta öljyä.

 

Puntti yrttejä (esim. timjamia, lipstikkaa ja basilikaa)

3rkl öljyä

1/2 sitruuna

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl sinappia

 

Tee näin:

Hienonna yrtit pieniksi. Sekoita ainekset ja hiero lihaan, kalaan tai kasviksiin. Anna maustua yön yli. Grillaa valitsemasi marinoidut raaka-aineet ja suolaa kun ovat kypsiä.

 

Juuresvartaat

Juureksista teet herkullisen vartaan. Lisämakua saat varrastamalla juurekset tuoreeseen kuusen oksaan.

(4 varrasta)

1 iso porkkana

1 iso lanttu

1 iso nauris

öljyä

suolaa

pippuria

 

Tee näin:

Kuutioi juurekset noin suurehkoiksi paloiksi. Laita vettä kattilaan ja suolaa makusi mukaan. Laita juurekset kattilaan ja keitä melkein kypsiksi, mutta niin, että ovat melko napakoita eivätkä hajoa. Vuole kuusen oksasta 0,5 cm paksu varras ja jätä latvukseen havutupsu. Varrasta juurekset ja laita päälle vähän öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla, paista grillissä ja nauti. (Voit myös glaseerata vartaat kerkkäglazella)

Maistuvat porsaankyljykset kerkkäglazella

 

Upean pinnan porsaan kyljyksiin saat hieromalla niihin ensin mausteseoksen ja sitten grillauksen aikana hölväämällä glazyyrilla.

 

Porsaankyljykset:

1kg Porsaankyljyksiä

Tee näin:

Grillaa kypsäksi keskilämmöllä.

 

Mausteseos:

2rkl paprikaa

chiliä maun mukaan

0,5tl mustapippurijauhetta

1tl kanelia

1tl muskottia

1rkl fariinisokeria

1tl suolaa

 

Tee näin:

Sekoita kaikki mausteet ja hiero kyljykset seoksella kauttaltaan. Anna maustua yön yli. Grillaa kyljykset grillissä.

 

 

Kerkkäglaze!

 

2 dl kerkkäsiirappi (myös tavallinen siirappi käy)

1 dl olutta tai vettä

2 rkl balsamietikka

2 rkl tomaatipyrettä

1 tl sinappia

0,5tl pippuria

1tl Suola

 

Sulata siirappi mikrossa ja lisää muut aineet. Sekoita hyvin ja glazyyri on valmis. Laita maustetut kyljykset grilliin ja hölvää pinta glazyyrilla. Käännä kyljys 5 min päästä ja hölvää toinen puoli. Toista noin puolen tunnin ajan, kunnes pinnasta tulee tahmea ja paahtunut, mutta ei palanut.

 

Vinkki: Anna grillin lämmetä rauhassa kuumaksi ennen grillauksen aloittamista.

 

Raikas voikukkasalaatti villiyrteistä

Pikainen salaatti grilliruokien kylkeen joka pihan villiyrteistä.

 

1 dl voikukanlehtiä

2 dl vuohenputkenlehtiä

2 dl poimulehteä

tilkka viinietikkaa

tilkka öljyä

 

Huuhtele poimitut yrtit ja kuivaa kosteus pois. Sekoita yrtit sekaisin ja lisää tilkka etikkaa ja öljyä. Sekoita vielä kerran ja tarjoile heti.  

 

Sivut