Yliopisto yhteistyötä

Woikoski kävi Lappeenrannan yliopiston IWE-kurssilla esittelemässä tuleville hitsausinsinööreille EWM:n hitsauskoneita ja Optrelin maskeja. Kurssilaiset olivat erittäin innokkaita hitsaamaan ja kyselemään koneitten ominaisuuksista ja käyttökohteista.

Testissä oli mm. rosterin hitsaus kuumalankatigillämme eli tigSpeedillä, sekä mustan teräksen hitsaus uudella TitanXQ – hitsauskoneella.

Kurssilaisia kiinnosti erittäin paljon tigSpeed kuumalankatig, jonka hitsausmenetelmän yksinkertaista periaatetta, sekä menetelmällä saavutettavaa hitsausnopeutta, verrattuna perinteiseen tig-hitsaukseen hämmästeltiin. Tämä kirvoitti vilkasta keskustelua sen erilaisista käyttökohteita omilla työpaikoilla.

TitanXQ – koneen erityinen valtti kilpailijoihin verrattuna on laitteen helppokäyttöisyys sekä huippuluokan hitsausominaisuudet. Näiden lisäksi TitanXQ:ssa on vakiona kaikki saatavilla olevat ohjelmistot sekä hitsausohjelmat, joista etenkin coldArc ja Positionweld innostivat kurssilaisia kokeilemaan hitsauksen helppoutta Titan XQ:lla. forceArc pulsissa puolestaan kiinnosti paremman tunkeuman ja lämmöntuonnin hallinnan vaikutus hitsauksen laatuun ja tuottavuuteen.

Laitteet herättivät niin suurta kiinnostusta, että osaan tulevien hitsausinsinöörien työpaikoista sovittiin demot jo paikan päällä, toisille puolestaan tehtiin lisätestejä, jotka johtivat tarjouspyyntöön.

Pyydä sinäkin demoa, jos hitsauskoneiden hankinta on ajankohtaista, niin näet, mihin huipputuotteilla pystytään!

Ville Mela: ville.mela@woikoski.fi/0400853060

Juha Nykänen: juha.nykanen@woikoski.fi/0449760046

Sivut