Kalevi Korjala - Lyhyt katsaus vuoteen 2014

Hyvät lukijat,

Edessäsi on Woikosken uusi blogi. Sain tehtävän kirjoittaa ensimmäisen blogikirjoituksen, ja sen myötä haluankin kertoa teille viime vuodestamme. Te kaikki, meidän sidosryhmämme, olette olleet kanssamme rakentamassa vauhdikasta vuotta 2014, ja siitä haluan kiittää Teitä lämpimästi.

Vuoden 2014 merkittävin projekti oli suurten laitosinvestointien loppuun vieminen ja niiden toiminnan käynnistäminen. Kokkolan ilmakaasutehdasta säädettiin, ja vetytehdas käynnistyi loppukesästä. Tehtaiden säätäminen ei tapahdu nappia painamalla, vaan vaatii aikaa ja osaamista. Kouluttautuminen laitosten optimaaliseen ajamiseen on ollut tuotannollisia pääteemojamme. Meille oli tärkeää, että investoinnit valmistuivat miltei suunnitelluissa aikatauluissa ja budjeteissa.


Vetytehdas valmistui Kokkolan suurteollisuusalueelle kesällä 2014.

Vety, tankkausasemat, polttokennoajoneuvojen kehitys ja niiden sarjatuotannon aloittaminen ovat olleet vahvasti esillä tänäkin vuonna. Woikosken oma vetykonsepti lanseerattiin vuonna 2014 Voikoskella, Helsingissä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa sekä Hannoverin messuilla Saksassa. Vetyautomme WOI-1 on ollut monissa tapahtumissa esillä ja on päästöttömyydellään herättänyt yleisössä positiivista kiinnostusta. Tällä hetkellä rakennamme toista omaa tankkausasemaa Suomeen ja ensimmäistä vientiasemaa Ruotsin Göteborgiin.


Hyundain WRC kuskit hymyilivät kilpaa vetyautomme kanssa heinäkuussa Neste Rally Finlandissa.

Viime kesänä järjestimme Avoimet Owet-tapahtuman, joka keräsi kesäkuun viimeisenä perjantaina liki tuhat kävijää Voikosken tuotantolaitoksille. Tapahtumasta on muodostunut meille vuotuinen perinne, sillä palaute vierailijoilta on ollut erittäin positiivista, ja jatkoa toivotaan. Woikosken matkailuliiketoiminnassa avattiin maaliskuussa WHD Automuseo. WHD Gårdin palveluja on myös kehitetty ja toiminta laajentunut.  WHD Automuseon yli 5000 kävijää osoittaa sen, että autot ja niiden mielenkiintoiset tarinat kiinnostavat.


WHD Automuseon Armstrong Siddeley Star Sapphire vm. 1960 on varustettu mehevän punaisella nahkasisustuksella.

Meillä Woikoskella henkilökunnan hyvinvointi on tärkeä asia. Siihen on panostettu voimakkaasti niin liikunnan, kulttuurin kuin yhteisten tapahtumienkin osalta. Kun työntekijän sisäinen motivaatio kasvaa, myös osaaminen ja tuloskyky paranevat.

Olemme olleet aktiivisesti mukana alan kansainvälisissä kattojärjestöissä IOMA:ssa ja EIGA:ssa. Clas Palmberg nimitettiin lokakuussa Kiotossa maailman kattojärjestön hallituksen rahastonhoitajaksi, josta avautuu tie järjestön puheenjohtajistoon. Lisäsimme myös omaa näkyvyyttämme ensimmäisellä TV-mainoksella ja Suomi hengittää – kampanjoinnilla. Halusimme muistuttaa olemassaolostamme, ja siitä kuinka monessa asiassa kaasut ovat elämässämme mukana. Jos haluat tutustua ja lukea asiasta lisää, löydät sen woikoski.fi ja suomihengittaa.fi – sivustoiltamme.

Haluamme näkyä tämän blogin myötä kaasualan asiantuntijana ja toivomme, että saamme Sinusta sivuillemme aktiivisen lukijan. Tervetuloa mukaan kaasujen kiehtovaan maailmaan!

 

Toivottaen,

Kalevi Korjala
Toimitusjohtaja

Oy Woikoski Ab