Kuivajää (hiilidioksidijää)

Kuivajää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista, joka kiinteytetään lumeksi ja puristetaan kuivajääksi. Kuivajää on hajuton, mauton, myrkytön ja palamaton aine. Kuivajää on erittäin kylmää, sen lämpötila on -78,5°C, ja se sulaa haihtumalla. Kuivajäätä myydään rakeina sekä palana. Woikosken kuivajää (hiilidioksidijää) on sertifioitu FSSC 22000 elintarvikesertifikaatin mukaisesti. Valmistamme kuivajäätä Kokkolan hiilidioksiditehtaallamme, mistä kuivajäätä toimitetaan koko Suomeen.

Kuivajään käyttökohteita

Kuivajäätä voi käyttää elintarvikkeiden ja juomien jäähdyttämiseen, kylmäsäilytykseen esim. pakastimen sulatuksen ajaksi sekä kalansaaliin säilyttämiseen kalastusreissuilla. Sulaessaan kuivajää höyrystyy, jolloin sitä voi käyttää efektinä tapahtumissa. Ilmaa raskaampana ”valkoinen savu” laskeutuu pöydälle tai lattialle ja toimii näyttävänä efektinä. Kuivajään käyttökohteita teollisuudessa ovat mm. kuivajääpuhallus, prosessijäähdytys sekä sovitetyöt. Medical puolella kuivajäätä käytetään mm. laboratorioiden näytekuljetuksissa.

Pakkauskoot

Kuluttaja-asiakkaille suosituimmat pakkauskoot ovat 10 kg rakeina ja 15 kg paloina.        

Huomioitavaa kuivajään käytössä

Kuivajää on turvallista käyttää, kunhan noudattaa muutamia ohjeita:

 • Kuivajää on -78,5 asteista, mistä johtuen kosketus voi aiheuttaa vakavan paleltuman, käytä aina suojakäsineitä.
 • Älä käytä kaasutiiviitä astioita.
 • Säilytettävä ja kuljetettava hyvin tuuletetuissa tiloissa, vältä kaasun hengittämistä.
 • Tuotetta ei saa syödä, laittaa juomiin tai suoraan paljaalle iholle.

Lue tarkemmat käyttö- ja varo-ohjeet:

Kuivajään tilaus

Yksityisille asiakkaille toimitamme kuivajään matkahuollon bussi-ennakko pakettina. Kuivajään ominaisuuksista johtuen kuivajään haihtumista ei voi estää. Avaamatonkin paketti/laatikko kuivajäätä haihtuu 5–10 % painostaan/vrk.

Kuivajäätilaukset tehdään sähköpostiosoitteeseen tilaukset@woikoski.fi tai puhelimitse numeroon 045 788 15401.

Pyydämme teitä jättämään tilauksenne kaksi arkipäivää ennen haluttua toimituspäivää klo 12.00 mennessä. Seuraavalle päivälle haluttujen pikatoimitusten tilaukset tulee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 10.00 mennessä. Pikatoimituksista joudumme perimään pikatoimituslisää. Huomioikaa että arkipyhät aiheuttavat poikkeavan kuljetusaikataulun toimituksissamme. Lisätietoa: http://www.woikoski.fi/arkipyhat

Tilausta tehdessäsi ilmoita:

 • Tilaatko kuivajäätä rakeena vai paloina
 • Kuinka paljon kuivajäätä tilaat
  (pakkauskoot: rakeena 10-360 kg, palana 15-500 kg)
 • Vastaanottajan nimi
 • Puhelinnumero saapumisilmoitusta varten
 • Minne matkahuollon pisteeseen tilaus toimitetaan