Woikoskis vätgasstation gav RD Velho vinsten i Plootu Fennica-tävlingen för tunnplåtsprodukter

Oy Woikoski Ab:s tankstation för vätgas som designats av RD Velho tog i år första priset i Plootu Fennica-tävlingens designklass. I det vinnande bidraget uppskattades användbarheten och det enhetliga, designbaserade utförandet av en helhet som kan produceras på ett intelligent eller kreativt sätt.

Vätgasstationen, som fick priset vid den pågående Verkstadsmässan i Tammerfors, kom till genom ett omfattande produktutvecklingsprojekt som genomfördes av RD Velho. RD Velho har svarat för utformningen av tankstationens fasad och yttre konstruktion samt för mekanikplanering, tekniska beräkningar, färdigställande och projektadministration.

”Produkten ska stödja marknadsföringen av vätgasbilar”

Vätgasstationen består av en havscontainer, som innehåller all den nödvändiga tekniken och runt vilken man har byggt en modern tankstation med separata tak- och skyddskonstruktioner. Takkonstruktionerna är byggda av målad tunnplåt som är fäst i stödkonstruktioner. Det är bara tankpistolerna och betalterminalen som inte är övertäckta. Skärmtaket ger skydd åt kunden och lampor under skärmen lyser upp tankningsmiljön. 

– Förutom basfunktionerna är syftet med vätgasstationen att stödja marknadsföringen av vätgasbilar och vätgastankning. I utformningen och planeringen av stationen ville vi särskilt poängtera kvalitet och image, säger Hannu Haavisto, Design Manager på RD Velho.

Nära samarbete

Tankstationen kom till i nära samarbete mellan Oy Woikoski Ab och RD Velho. I utformningen av det vinnande arbetet medverkade utvecklingsdirektör Sari Palmberg (Oy Woikoski Ab), teknikdirektör Mikko Lehtinen (Oy Woikoski Ab), produktchef Arto Brofeldt (Oy Woikoski Ab), projektledare Harri Kelho (RD Velho Oy), Senior mechanical designer Pertti Nenonen (RD Velho Oy) samt Design Manager Hannu Havusto (RD Velho Oy).

Plootu Fennica 2016-priset överlämnades till RD Velho den 15.3.2016 vid Verkstad 2016-mässan på Tammerfors Mäss- och Idrottscenter.

Mer information (in english): http://www.plootufennica.com/briefly-in-english/

 

RD Velho är en konstruktionsbyrå, som erbjuder produktutvecklings- och konstruktionstjänster till företag inom teknikindustrin.  Företaget är specialiserat på produktutveckling av inbäddade system samt utformning av industriella internetlösningar och erbjuder en unik tjänstehelhet genom att kombinera konstruktion, mekanik, programvara och elektronik. http://www.rdvelho.com/en/

Sidor